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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  06/01/2020
Data da última atualização:  16/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COLOMBO, R. C.; ROBERTO, S. R.; NIXDORF, S. L.; PÉREZ-NAVARRO, J.; GÓMEZ-ALONSO, S.; MENA-MORALES, A.; GARCIA-ROMERO, E.; GONÇALVES, L. S. A.; CRUZ, M. A. da; CARVALHO, D. U. de; MADEIRA, T. B.; WATANABE, L. S.; SOUZA, R. T. de; GUTIÉRREZ-HERMOSÍN, I.
Afiliação:  RONAN CARLOS COLOMBO, Agricultural Science Department, Federal Technological University of Parana,85601-970 Francisco Beltrão, PR, Brazi; SERGIO RUFFO ROBERTO, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina,PR,BraziL; SUZANA LUCY NIXDORF, Development of Itnsrumentation and Analytical Automation Laboratory, Department of Chemistry, Londrina State University,86057-970Londrina,PR,Brazil; JOSÉ PÉREZ-NAVARRO, Instituto Regional de Investigación Científica Aplicada, Universidad de Castilla-LaMancha Ciudad Real, Spain; SERGIO GÓMEZ-ALONSO, Instituto Regional de Investigación Científica Aplicada, Universidad de Castilla-LaMancha Ciudad Real, Spain; ADELA MENA-MORALES REGINALDO, Instituto Regional de Investigacióny Desarrollo Agroalimentario y Forestal de Castilla-LaMancha(IRIAF), Ciudad Real, Spain; ESTEBAN GARCÍA-ROMERO, Instituto Regional de Investigación y Desarrollo Agroalimentario y Forestal de Castilla-LaMancha(IRIAF) Ciudad Real, Spain; LEANDRO SIMÕES AZEREDO GONÇALVES, Agricultural Research Center,Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; MARIA APARECIDA DA CRUZ, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina,PR,Brazil; DEIVED UILIAN DE CARVALHO, Agricultural Research Center, Londrina State University, Londrina, PR, Brazil; TIAGO BERVELIERI MADEIRA, Developmento Instrumentation and Analytical Automation Laboratory, Londrina State University, Londrina, PR, Brazil; LYCIO SHINJI WATANABE, Development of Instrumentation and Analytical Automation Laboratory, Department of Chemistry, Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV; ISIDRO HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, Intituto Regional de Investigación Científica Aplicada, Universidad de Castilla-LaMancha, Ciudad Real, Spain.
Título:  Analysis of the phenolic composition and yield of 'BRSVitoria' seedless table grape under different bunch densities using HPLC-DAD-ESI-MS/MS.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 130, n. 108955, [online] 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.108955
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grapes are considered to be a major source of phenolic compounds as compared with other fruits. To improve the quality of table grapes, some techniques like thinning can be used. In addition, grape cultivars with distinct characteristics are directly linked to its phenolic profile. This study aimed to identify and quantify the phenolic compound profile and yieldof the hybrid ?BRS Vitoria? seedless table grape under different bunchdensities,using a combination of solid-phase extraction (SPE) methodologies and analytical high-performance liquidchromatography-diode array detector with tandem mass spectrometry (HPLC-DAD-ESI-MS/MS).
Palavras-Chave:  Cluster thinning; Frui quality; Hybrid grapes; Phenolic profile; Vitis spp.
Thesaurus Nal:  Crop management.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18395 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  04/10/2011
Data da última atualização:  20/10/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  POTT, A.; OLIVEIRA, A. K. M.; DAMASCENO-JUNIOR, G. A.; SILVA, J. dos S. V. da.
Afiliação:  A. POTT, UFMS; A. K. M. OLIVEIRA, UNIDERP; G. A. DASMACENO-JUNIOR, UFMS; JOÃO DOS SANTOS VILA DA SILVA, CNPTIA.
Título:  Plant diversity of the Pantanal wetland.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Biology, São Carlos, v. 71, n.1, Apr. 2011.
Idioma:  Inglês
Notas:  Supl. 1.
Conteúdo:  Abstract - This is a review of current studies in diversity of the flora and main vegetation types in the Brazilian Pantanal. The flora of this wetland, nearly 2,000 species, constitutes a pool of elements of wide distribution and from more or less adjacent phytogeographic provinces, such as Cerrado, dry seasonal forests, Chaco, Amazonia and Atlantic Forest. The most numerous group includes wide-distribution species, mainly herbs, while the second contingent comes from the Cerrado. Endemic plants are rare, numbering only seven. The vegetation of the sedimentary floodplain is a mosaic of aquatics, floodable grasslands, riparian forests, savannas (cerrados), cerrado woodlands, dry forests, and a large area of mono-dominant savannas, and pioneer woodlands. The main vegetation types are briefly described with their characteristic species, and their estimated areas are given according to the latest mapping. Keywords: Cerrado, Chaco, flora, forest, savanna.
Palavras-Chave:  Chaco; Savanas; Vegetação do Pantanal.
Thesagro:  Cerrado; Flora.
Thesaurus NAL:  Savannas; Vegetation.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA15970 - 1UPCAP - DD
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